Blog 1r ESO

dimarts, 28 de novembre de 2017

Fer visible l'invisible.

Educar la interioritat

Vos volem exposar les activitats que s'han anat fent i es faran al llarg d'aquest curs escolar, dins l'àrea de descobrir la interioritat personal de cada un dels alumnes i, a poc a poc, ampliar l'amor Teofil que és l'amor cap a Déu.


L'eina Master que estam emprant és l'atenció conscient i inconscient que és la porta d'entrada del coneixement.

Som éssers transformables en tot moment, camviem cada dia. La genètica ens determina en part,però l'entorn on ens movem fa també les seves modificacions. Així doncs, tenim l'oportunitat d'elegir lliurement com volem ser.

Partim del fet que tenim dos grans tresors: el primer és la nostra capacitat plàstica del cervell i el component epigènetic; a partir d'aquí, aprenem que tot parteix del sentir i que les decisions més importants que es prenen al llarg de la nostra vida són transcendentals.

Les emocions i els sentiments són els responsables que prenguem bé o malament les nostres decisions al llarg de las nostra vida.

Treballam activitats que van des del silenci exterior al silenci interior, i així van aflorant el viure des de l'essència i sentir seu el ressò dels valors cristians, que són un dels pilars del nostre centre educatiu; Aprendre el llenguatge apofàtic que ens va ensenyar Sant Tomas que és el llenguatge del silenci i allò que és Déu.

Exposam una activitat que vàrem fer amb els alumnes de 1r d'ESO.

El primer pas va ser aconseguir que sentissin pau interior mitjançant unes consignes que la professora anava pautant, la música era l'adequada per ajudar-los a la immersió, després d'haver pautat el silenci, els alumnes varen procedir a dibuixar-se el perfil de les seves dues mans i exposar què creuen que rebrem amb la mà dreta i que donen en la mà esquerra.

Cadascú treballà en silenci les seves emocions i sentiments i, una vegada finalitzada l'activitat, varen exposar de manera oral el que rebien i donaven.

Entre tots anam ampliant el vocabulari emocional, ja que la mancança de saber anomenar les emocions és un dels grans reptes per poder transpassar els murs d'un món tant materialitzat.

L'objectiu, doncs, és arribar a catalitzar la presència de Jesús en tot aquest procés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada