Blog 1r ESO

divendres, 11 de maig de 2018

Projecte "coneixem els nostres veïns"

Durant aquestes darreres sessions del trimestre i les primeres sessions d'enguany ens hem endinsat en un projecte en el qual el nostre propòsit és coneixer el nostre barri mitjançant la interacció amb les persones que conviuen amb nosaltres.

Els objectius del projecte han estat els següents:

  • Que la gent té diversitat d’opinions i de costums.
  • Saber elaborar una enquesta.
  • A com tractar amb gent desconeguda.
  • Redactar preguntes de manera concisa.
  •  Extreure informació matemàtica a partir d’informació lingüística.
  • Arribar a conclusions objectives dels resultats obtinguts.   
  • Conèixer el concepte de variable estadística i els seus tipus.
  • Elaborar i interpretar taules estadístiques.
  • Representar gràficament informació donada mitjançant taules i interpretar-la. 


La metodologia que es du a terme en aquest projecte és la constructivista. En totes les activitats i sessions es té molt en compte el coneixement previ de l’alumne, com ha quedat palès en temes de les parts d’un estudi, gràfics, percentatges i el seu càlcul. 


Les primeres sessions varen anar encaminades a conèixer els coneixements previs de l'alumne sobre què era un estudi, quines passes s'havien de realitzar per fer-lo, tipus de gràfics,... Per això, mitjançant l'anàlisi d'un estudi i l'ajuda la rutina de pensament "pens - m'interessa - investig" vàrem arribar al  propòsitn inicial. Una ajuda de l'anàlisi de la llista dels 40 principals amb una informació molt concreta (gènere musical, nombre integrants grup,..) també ens va ajudar a recordar com es calculava el %.                                            

Seguidament, ja vàrem elegir un tema per cada grup de treball sobre què demanar als nostres veïnats (esports, televisió, música,...), com fer les preguntes (tancades/obertes) i repassar de com tractar a una persona que no coneixem. 


Sortir al carrer i demanar als nostres veïns ens va encantar! Al principi estàvem nirviosos i tímids, però al final no volíem aturar de demanar-lis i agafar dades!!!Les sessions posteriors a la sortida al carrer varen anar encaminades al recompte de les nostres respostes, posar en comú les respostes de les preguntes comunes que teníem i  agrupar-les per poder utilitzar-les per crear gràfics després d'haver calculat el percentatge corresponent.

·

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada